מדינת ישראל , משרד החינוך מדינת ישראל , משרד החינוך
מדינת ישראל, משרד החינוך
משרד החינוך
חדשון בעברית קלה
חזרה למאגר הכתבות

ישראל מצטיינת בקליטה

share
שתפו עמוד:
ישראל מצטיינת בקליטה

ט״ז באלול תשע״ו 19.09.16

תחומים: עלייה, קליטה והתפוצות

כך בתוצאות מחקר חדש

לאחרונה התפרסם של ה-OECD והאיחוד האירופי שבדק את של בארצות ה. על פי המחקר ישראל מקבלת בקליטת המהגרים החוקיים – העולים החדשים.

המחקר קובע כי בישראל חיה אחת מ המהגרים הגדולות בין מדינות ה-OECD. ה הראשון של מהגרים מְהַווֶה 23% מהאוכלוסייה. רק בשתי מדינות הדור הראשון של המהגרים גבוה יותר: שוויץ – 27% ואוסטרליה – 26%. כאשר מוסיפים את הדור השני של המהגרים, כלומר גם את ילדי המהגרים, ישראל במקום השני ברשימה –  37%, אחרי שוויץ – 39% ולפני אוסטרליה – 36%.

שיעור ילידי המשתתפים בכוח העבודה בישראל, לאוכלוסייה המקומית, הוא הגבוה ביותר ב-OECD. שיעורי ה המהגרים בישראל הוא מהנמוכים ביותר (רק בהונגריה השיעורים נמוכים יותר). גם אחוז המהגרים ה לעבוד אך אינם מוצאים עבודה נמוך בישראל.

העולים החדשים בישראל מעט מאוד במקום העבודה ביחס לכל מדינה אחרת ב-OECD. הארצות שבהן המהגרים מרגישים מופלים מאוד במקום העבודה הן הולנד, אוסטריה וצרפת.

19% מאוכלוסיית ה-OECD חיה מתחת ל ו-33% מתוכם הם מהגרים. שיעורי העוני בקרב העולים בישראל הוא מהנמוכים בעולם ה. רק בגרמניה ואירלנד המספרים נמוכים יותר.

שיעור הבתים שב בקרב העולים החדשים בארץ הוא יותר מ-60% – מקום שמיני בקרב המהגרים במדינות ה-OECD. שיעורי ה של בתים בבעלותם של ישראלים ותיקים הוא מעל 70%.
גם שיעורי ההשתתפות ב בַּ לכנסת בקרב העולים כמעט לאלה של הישראלים.

המחקר בדק גם ירידה של מהגרים:

בכל העולם המהגרים החדשים וחוזרים לארץ קְשָיֵי הִיקָלְטוּת. גם בישראל העולים החדשים מְהַווִים בין ל מן ה מישראל בכל שנה. מספר היורדים ה מישראל הוא כ-15 אלף יורדים בשנה.